Drob de pui cu spanac

drob de spanac cu pui

O să zici că nici n-am scăpat bine de festinul de Crăciun că-mi şi zboară poftele spre ospeţe pascale, în care drobul e la mare cinste. Sincer, ai dreptate, mă înnebunesc după miel, dar şi reţeta simplă şi rapidă de azi este delicioasă şi mai ales prietenoasă cu burtica abuzată de cârnaţi şi tobă.

Mai întâi căleşti până la înmuiere ceapa şi usturoiul în puţin ulei de măsline. Până se răceşte lucrătura, toci mărunt sau dai prin blender pieptul de pui, amestecând şi un vârf de cuţit de curry. Combini într-n castron tocătura aromată cu spanacul decongelat, stors bine şi mărunţit.

Adaugi repejor călitura de ceapă şi usturoi, pesmetul, muştarul şi oul bătut. Aromezi cu cimbru, paprika şi un ardei chili uscat, pentru iuţeală. După ce ai amestecat bine, pui o foaie de copt într-o formă de cozonac şi aranjezi înăuntru compoziţia. Poţi folosi şi o tavă obişnuită, dar trebuie să modelezi compoziţia într-o formă cilindrică.

Bagi drobul la cuptorul incins la 200 de grade cam 45 de minute, până se întăreşte şi se aureşte frumos. La final, tai minunăţia în felii şi-l serveşti cu salată de roşii presărată din belşug cu oregano şi busuioc. Poftă sănătoasă!

De trebuință

500 gr de piept de pui
500 gr de spanac
1 ceapă tocată
1 ceaşcă de pesmet
1 ou (uşor) bătut
ulei de măsline

De aromat

2 căţei de usturoi
1 linguriţă de muştar
1 linguriţă de cimbru
paprika, un ardei chili (dacă-ţi place)
puţin curry (amestecat în pieptul tocat)