Fâșii de vită la grătar

muschi vita la gratar

O reteta sanatoasa si o friptura in sange, cea mai buna carne la gratar: muschiulet, fasii de vita. Preparta de oricine e dispus sa aloce putin timp.

Ia jumate de kil de pulpă de vită (mușchiulețul ar fi divin), scoate cât poți din grăsime și pielițe, apoi tai-o în fâșii subțirele. Amestecă feliuțele cu o risipă de cimbrupaprika și usturoi (plus ghimbir și rozmarin, dacă ai chef de joacă). Mai pune o lingură de ulei de măsline și un picuț de vin roșu.

Lasă văcuța să pască mirodeniile vreo zece minute, apoi zvântă feliile pe un prosop de hârtie. Încălzește o tigaie-grătar sau una obișnuită și rânduiește frumos fâșiile înăntru. După două minute, întoarce-le pe cealaltă parte. Încă două minute, apoi scaldă vita cu încă două-trei linguri de vin roșu.

Când s-a evaporat tot lichidul, pui fâșiile în farfurie cu niște bulgur fiert la aburi. De nu-i bulgur, merg și cartofi, la fel aburiți și presărați cu piper și paprikă. Dacă e și niște wasabi (deși nici cu neaoșul hrean ras nu te faci de râs), ai gătit în 20 de minute o masă cât se poate de gustoasă și sănătoasă.

De trebuință

1/2kg. pulpa/mușchi de vita,
200 grame mozarella, 1 lingura ulei de măsline, 1 pahar de vin roșu, 4 căței de usturoi

De aromat

cimbru, paprikă, gimbir, rozmarin