Fasole verde pastai – reteta cu carne si usturoi

mancare de fasole pastai

Fie ca o gasim sub forma de pastai verzi sau galbene, ambele soiuri de fasole teci pot fi o mancare de sezon foarte gustoasa. Fasolea verde pastai poate fi preparata cu orice fel de carne si chiar fara, iar pentru cei care vor o mancare de post retete-istete va recomanda sa nu lipseasca din meniu.

Ingrediente:

  • 1kg carne ( vitel, pui, porc si chiar oaie)
  • 1 kg de fasole verde (proaspata sau conservata)
  • 200 ml ulei,
  • 250 g ceapa
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 500 g rosii
  • 50 g usturoi
  • 1 legatura verdeata
  • Sare, piper dupa gust

Mod de preparare fasole verde pastai:

Carnea se portioneaza, se spala si se scurge apoi se inabusa in ½ din cantitatea de ulei cu adaos de apa. In restul de ulei, cu adaos de apa, se inabusa ceapa, care a fost curatata, spalata si taiata marunt.

In timpul inabusirii se adauga pasta de tomate, diluata cu putina apa, faina cernuta si se completeaza cu apa necesara pentru a forma un sos care sa fiarba cca 30 minute.

Sosul format adauga in vasul cu carne si se continua fierberea cca 60 minute timp in care se amesteca componentele.

In timpul fierberii se adauga fasolea verde care a fost fie scursa din conserva fie cea proaspata oparita si fiarta in prealabil minim 30 minute. Se completeaza cu rosiile decojite si taiate sferturi si se continua fierberea inca 15 minute.

La final mancarea de fasole verde pastai se potriveste de gust cu sare, piper si se adauga usturoiul tocat marunt. La servire, se asaza in farfurie portia de carne si fasolea cu sosul respectiv alaturi, si se presara cu verdeata taiata marunt.