File de peste cu legume caramelizate

Pe cât de apetisant sună, pe atât de simplă și rapidă e rețeta asta de sărbătoare. File de peste cu legume e una din cele mai simple si rapide retete. În 30 de minute, textura rafinată a peștelui te va desfăta dimpreună cu legumele ușor crocante, dulci și acrișoare.

Garnitura la file de peste

Mai întâi faci garnitura. Tai morcovii bețigașe, ceapa rondele, iar țelina și vânăta felii subțiri. Pe urmă încinți într-o tigaie puțin ulei de măsline, în care topești o lingură de zahăr. Tăvălești legumele prin sos, până se arămesc frumos. După ce storci peste ele suc de lămâie, stingi repede focul – garnitura asta e bine să rămână al dente.

Până pregătești peștele, bagi legumele la frigider, să se întărească puțin caramelul. Încinți apoi o altă tigaie cu puțin ulei și rumenești fileurile pe ambele părți, cam două minute. Pe urmă bagi peștele în cuptorul încins la maxim. În cinci minute sau când carnea se rupe ușor, fileurile sunt gata.

După ce pui lângă ele garnitura de legume caramelizate, servești delicatesa cu feliuțe de lămâie și cartofi copți în coajă direct pe grilajul cuptorului. Poftă sănătoasă!

De trebuință la file de peste

2 fileuri de pește (cam 3-400 de grame)
2 morcovi
1 ceapă
câteva felii de vânătă
1 țelină mică
1 lămâie
1 linguriță de zahăr
ulei
piper