Față de surata bazată pe fasole, reteta de linte batutaare o mulțime de avantaje. Nu trebuie ținută la înmuiat peste noapte, fierbe cât ai bate din palme, iar gustul e mai fin și mai “light”. Așa că încearcă deseară această rețetă simplă și rapidă, vei fi la fel de încântată ca și noi!
Ingrediente:
- 250 gr de linte roșie
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 căpățână de usturoi nou
- 1 pumn de semințe de floarea soarelui
- piper și paprika (de aromat)
Mod de preparare: Linte batuta
După ce ai ținut lintea în apă rece cam un ceas, o fierbi 20 de minute până se înmoaie bine. Pe urmă o pui în blender cu usturoiul pisat, uleiul de măsline, semințele de floarea soarelui și un praf de sare.
Apeși butonul și minunea tehnicii moderne îți “gătește” într-un minut cea mai bună linte“bătută” pe care ai gustat-o vreodată. Dă-i un praf de paprika și o ninsoare de piper, cocoaț-o pe felii de roșii și vezi cum toată lumea se bate pe reteta ta de linte bătută. Poftă sănătoasă!