Friptura de miel la cuptor – reteta bine ,,rumenita”

Pentru a prepara o friptura de miel la cuptor, folosim pulpa din partea din spate a mielului deoarece  are mai multa carne. Insa sunt si persoanae care prefera spre exemplu coastele, astfel ca alegeti in functie de placerea fiecaruia si cateva bucati de muschiulet cu os.

Reteta idealade miel la cuptor necesita multa atentie la timpul de preparare.

Pentru friptura de miel mai avem nevoie de:

  • 8-10 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • un paharel de vin
  • sare si piper
  • rozmarin

Cum preparam:

Carnea curatita si spalata, se sareaza si se presara cu putin piper. Din loc in loc se fac cateva crestaturi pe toata suparafata pulpei unde introducem usturoiul. Se aseaza intr-o tava cu putina apa. Deasupra se intinde uleiul uniform.

Pasul unu:

Friptura se aseaza in tava,  se acopera cu folie de aluminiu si se coace in cuptor la temperatura medie cam 15 minute.

Pasul doi:

Tava se descopera de folie, carnea de miel ar fi trebuit sa fie putin inabusita. Se continua coacerea la foc mic, stropind carnea cu vin si cu sosul ei. Se presara rozmarinul si se da la rumenit. Se intoarce de cateva ori pentru a fi uniform coapta.

O friptura de miel suculenta si bine rumenita se obtine cand carnea se desprinde singura dupa os.

Trebuie dezvoltat consumul de carne de miel  în dietele majorității oamenilor și nu doar pentru gust, ci și pentru beneficiile enorme pentru sănătate.