Musaca de dovlecei

Reteta de musaca de dovlecei cu carne de vaca sau cel mai bine carne de manzat, ca sa fie mai frageda, este una din preferatele noastre. Dovleceii pot fi gatiti in multe feluri insa reteta noatra simpla va atrage atentia gospodinelor care nu vor sa piarda timp in bucatarie. Hai sa nu mai stam pe ganduri, cat mai simplu preparam pentru zece persoane:

Necesar pentru musaca de dovlecei:

  • 10 dovlecei
  • 100 g Unt sau ulei pentru prajit
  • 1,4 Kg de carne de vaca
  • 5 cepe
  • 1,2 kg rosii
  • 2 oua
  • Patrunjel 2 legaturi
  • Sare si piper – dupa gust

Cum preparam sosul pentru musaca:

  • 100 g unt sau ulei
  • 50 g faina
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri parmezan (cascaval ras)
  • 2 oua

Cum preparam musacaua de dovlecei:

Se folosesc dovlecei de marime mijlocie. Se curata, se spala si se taie in felii potrivit de groase, pe lungime. Se presara cu sare, se lasa sa se scurga de apa, apoi se trec prin faina si se prajesc.

Carnea de manzat sau de vaca se trece prin masina de tocat. Ceapa se taie marunt si se caleste putin, apoi peste ea se pune carnea tocata si se continua sa se prajeasca impreuna.Cand tocatura este prajita, se stinge cu putina apa calda, lasand-o sa se inabuse pana ce se patrunde.

Se adauga rosiile curtate de seminte si coaja, taiate in bucati. Se amesteca rosiile cu tocatura si se prajesc pana cand scade bine zeama. Apoi se lasa tocatura sa se raceasca, se adauga doua oua, sare piper dupa gust, verdeata taiata marunt, apoi se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tava (sau un vas Jena), care se unge cu putin unt sau ulei, se aseaza feliile de dovlecei prajiti, iar deasupra lor se pune jumatate din tocatura de carne. Apoi se aseaza un alt rand de dovlecei si un alt rand de tocatura: ultimul strat va fi de dovlecei.

Intr-o cratita se prepara sosul. Se topeste untul intr-o tigaie, se amesteca cu faina, apoi se toarna peste laptele care clocoteste intr-o cratita si se amesteca bine (la foc) cu telul. Se lasa sa fiarba circa 20 de minute. Cratita se ia de pe foc si se adauga parmezanul ras si ouale intregi batute.

Sosul se toarna peste musaca,apoi se introduce vasul in cuptor, unde se lasa circa 30 de minute.

Musacaua de dovlecei se serveste din tava, transata in patrate egale.Se poate servi cu sos de rosii din sosiera

Lasă un comentariu