Omleta cu spanac, un mic dejun satios

rulada din omleta cu spanac

 

In luna Mai cand spanacul doar ce a aparut si este fraged, va propunem o reteta simpla, satioasa si gustoasa: omleta cu spanac.

Ingrediente:

  • 3 oua mari
  • 120g faina
  • 2-3 linguri ulei si o lingurita de margarina
  • Sare,piper
  • 500 g spanac fiert si tocat marunt
  • 200g cascaval afumat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1-2 linguri de smantana
  • 5g unt

Cum preparam:

Batem cu telul ouale adaugand treptat laptele, faina, uleiul, sarea si piperul. Punem la topit putina margarina cu 2-3 linguri de ulei. Cand sunt incinse bine punem compozitia si prajim omleta pe ambele parti. Tigaia in care o prajim trebuie sa fie rotunda si cu un diametru mare.

Lasam omleta sa  se raceasca si pregatim umplutura astfel:

Spanacul oparit, scurs si tocat il amesteci cu usturoiul tocat foarte marunt, cascavalul dat pe razatoarea fina si cu smantana, apoi potrivim cu sare. Amestecul il punem in strat foarte fin peste omleta, apoi o rulam. Deasupra ungem cu putin unt si presaram cascaval dat pe razatoare. Omleta cu spanac o taiem in felii groase de un deget si o consumam cu smantana.

O puteti servi ca pe un mic-dejun copios sau chiar si la cina.