Orezul- Ingrediente pentru rețete rapide

Pentru a gati rapid si sanatos, orezul este cea mai buna alegere. Orice metoda de preparare ati folosi orezul este ingredinent ce face o garnitura satioasa.

Se spune că un bucătar e la fel de bun ca ingredientele sale.

Retete-istete.ro crede că un bucătar e la fel de bun pe cât de bine știe să-și aleagă ingredientele. Citește aici cum să ochești cele mai bune roșii, cum să fugi de peștele expirat, cum să pui mâna pe ce e mai bun pentru a găti rapid și ușor rețete delicioase.

Cum să alegi orezul

Aici, retete-istete.ro te sfătuiește un singur lucru: nu face economii. Orezul de calitate nu trebuie curățat de pietricele și alte mizerii, va fi mai ușor de gătit și nu se va sparge așa ușor. Plus că diferența de preț, dacă te gândești cât ține un kil de orez, e nesemnificativă. Dintre multele tipuri de orez pe care le poți găsi, retete-istete.ro îți recomandă Basmati, un fel de rege al orezului cu bob lung, având o aromă specială, de nuci sau alune.

O altă variantă înțeleaptă e orezul Jasmine, similar ca gust, dar parcă nu la fel de parfumat ca Basmati. Și dacă tot suntem aici, de ce nu iei, când o să vezi pe undeva, orez brun, sălbatic (se găsește la magazinele naturiste), orez roșu (bun la scăderea colesterolului) sau imperialul orez negru indian, cu un gust absolut unic. Ultimele două își fac veacul prin magazinele “etnice”. Cu orezurile astea colorate, vei aduce multă imaginație și farmec în rețetele tale savuroase.