“Paste” de piept de pui

piept de pui fasii cu paste

Bune sunt pastele italienești, dar parcă prea tare ne rotunjesc talia de silfidă. Așa că am înlocuit în rețeta asta simplă și rapidă carbohidrații din peninsulă cu “paste” din piept de pui.

Mai întâi amesteci fâșiile de piept de pui cu o lingură de ulei  de măsline și câte o jumătate de lingurită de cimbru, paprika, oregano și busuioc. Lasă-le cam o oră să se cunoască aromele, răbdarea îți va fi răsplătită din plin.

Când te-ai săturat de așteptat, încinți o tigaie (fără ulei) și perpelești puiul până își schimbă culoare rozalie într-o nuanță mai albicioasă. Nu exagera cu prăjitul, fâșiile de piept trebuie să rămână suculente. Odată “albit” puiul, pune-l într-un castron și acoperă-l bine.

Acum te apuci de sos. Călești ceapa și usturoiul în altă lingură de ulei de măsline. Dacă s-au aurit, adaugi roșiile tocate mărunt (sau bulionul) și codițele de la legătura de mărar tăiate fin.

După primul clocot, pui în cratiță și caperele cu două foi de dafin, plus câte o pișcătură de oregano și busuioc. Când focul mic a transformat sosul într-o pastă frumos mirositoare, adaugi în el și fâșiile de pui.

Ții totul pe foc încă  vreo 20 de minute. La sfârșit, presari peste minunăție (mult) mărar tocat și o servești (ideea noastră) cu tăiței de orez. Aceștia se fac foarte ușor, doar torni peste ei apă clocotită și îi lași câteva minute, după care îi scurgi bine. Poftă sănătoasă!

De trebuință

0,5 kg piept de pui tăiat în fâșii suuuuubțiri ca tagliatellele
4 roșii coapte (sau patru linguri de bulion de roșii mai groscior)
1 ceapă tăiată mărunt
2 căței de usturoi zdrobiți
ulei de măsline
opțional, ca  garnitură,  tăiței de orez
1 legătură de mărar
opțional, 2 linguri de capere de la borcan pentru un plus de aromă

De aromat

Cimbru, paprika, oregano, busuioc