Pește in sos de legume cu lapte de cocos

Probabil peștii văd Paradisul ca pe un loc unde curge lapte de cocos și-n care-și umplu burticile cu bucățele zemoase din toate minunățiile pământului. Desigur, raiul piscicol nu include tigaia fierbinte și cuptorul încins. Hai să le facem pe plac, măcar până la un punct, cu rețeta asta simplă și rapidă de peste in sos de legume cu lapte de cocos

Pasul 1 in reteta cu peste in sos

Într-un castron mare, amestecă toate legumele tocate cât de mărunt poți. Cu o unealtă de făcut piureul de cartofi (retete-istete.ro îi zice “zdrobitor”) pasează combinația până se amestecă bine aromele.

Pasul 2

Pe urmă umple burțile peștilor cu câte un pumn din melanjul parfumat și aruncă înotătoarele într-o tigaie cu o lingură de ulei. Perpelește-i două minute pe o parte, două pe cealaltă, apoi rostogolește grijulie peștii și uleiul într-o cratiță mai mare.

Pasul 3

Pune în aceeași oală amestecul de legume și laptele de cocos, apoi dă-o la cuptor 20 de minute la 200 de grade. Când scobitoarea iese curată din carnea peștilor,reteta de  peste in sos de legume cu lapte de cocos e gata. Nu mai trebuie decât să torni zeama de la o lâmăie și să decorezi cu pătrunjel pentru a gusta și tu Paradisul culinar.

De trebuință pentru reteta cu peste in sos

2 pești (biban, dorada, păstrăv, anything goes)
2 roșii
2 cepe
2 cepe verzi
1 ardei gras
1 lămâie

De aromat

6 căței de ustuori
2 linguri de ulei
100 ml lapte de cocos
1 legătură mare pătrunjel