Peste la cuptor cu portocale

Hai sa preparam iute un peste la cuptor, nepretentios sa pierzi timpul si destul de soft sa ai o masa usoara. Ai prins doi pești în congelator. Păstrăv, șalăuaș, macrou, dorada, păstrugă dacă ai câștigat la loto.

Peste la cuptor – Mod de preparare :

Îi dezgheți în apă rece. Îi pui într-o tavă de sticlă termorezistentă, tai peste ei o ceapă mare, două roșii, un ardei gras, o portocală decojită si dai pestele la cuptor.

Mai arunci sare, puțin ulei, patru căței de usturoi, o frunză de dafin și niște boabe de piper. Dacă ai sos de pește și nițel vin alb, torni acolo. Dacă nu, torni doar apă cât să acopere peștele pe jumătate. Bagi totul la cuptor preț de 25 de minute la foc mediu (cam 200 de grădulețe).

Între timp, faci mămăliga perfectă, al cărei secret ți-l spune retete-istete.ro: când pui apa la fiert, pe lângă sare, adaugă și ceva ulei de măsline. Mămăliga va fi mai lucioasă, mai gustoasă și nu se va lipi atât de rău.

Cât despre pește, când i-au ieșit ochii din cap (serios!) și când scobitoarea intră ușor și iese curată, îl pui să înoate spre farfurii, lângă mămăligă. Cu nițel mujdei de usturoi sau cu mai exoticul sos de pește și lămâie, o să-i râzi în nas lui Jamie Oliver.

De trebuință pentru peste la cuptor:

  • 2 pești, 1 ceapă mare, 2 roșii,
  • 1 ardei gras, 1 portocala decojită

De aromat:

  • dafin
  • piper