Pește la rotisor

Lasă-ți rotisorul să facă toată munca de a rumeni peștii ca la carte. Astăzi am pescuit o rețetă rapidă și simplă de gătit pește la rotisor fără grija că se sfărâmă în tavă sau că se rupe pe grătar.  Tu trebuie doar să-i întorci o dată de pe o parte pe alta.

Mai întâi cureți peștii (dacă nu i-ai prins deja curățați), apoi îi crestezi pe laterale, să ajungă în toată carnea dogoarea cuptorului și aromele sosului.

Pe urmă pui într-un blender sau o piuliță semințele de floarea soarelui, ardeiul chili și boabele de piper. După ce le-ai mărunțit bine, amesteci compoziția cu usturoi zdrobit, ulei de măsline și muștar.

Ungi peștii pe ambele părți cu sosul înmiresmat și întinzi o folie de aluminiu într-o tavă. Așezi cu grijă peștii în tavă, iar pe aceasta o bagi la cuptor, imediat sub arzătorul rotisorului.

Când peștii s-au rumenit la față, îi întorci pe cealaltă parte și lași rotisorul să-și vadă de treabă în continuare. După alte zece minute, vezi dacă-i gata minunăția cu testul scobitorii, pe care o  bagi în partea cea mai groasă a peștelui. Dacă iese curată și uscată, peștii sunt numai buni.

Cu multă atenție aranjezi peștii în farfurii, îi ningi cu piper și le alături felii de lămâie. Poftă sănătoasă!

De trebuință

2 pești (biban, păstrăv, dorada, chefal)
2 linguri de semințe de floarea soarelui
1 ardei chili uscat
5 boabe de coriandru
5 boabe de piper
3 căței de usturoi
1 lingură de muștar
ulei de măsline