Piept de pui la grătar cu sos de soia

piept de pui la gratar

Hai sa ne delectam cu o reteta rapida de pui la gratar, neaparat in sos de soia, asa ca sa nu ne complicam si a gatim cat mai simplu.

Tai felii subțirele de juma’ de centimetru un piept de pui gen Pamela Anderson. Într-un castron, freci puiul cu zeamă de lămâie, usturoi, sare (retete-istete.ro mai pune, după inspirația de moment, coriandru măcinat, ghimbir, rozmarin, paprikă și busuioc).

Lași puiul și miroasele să se împrietenească preț de un telefon la mama soacră. Apoi înfierbânți la foc mediu o tigaie-grătar sau una de teflon, plată. Scurgi feliile de pui pe un șervet de hârtie. Acum aruncă feliile de pui să sfârâie, dar după două minute întoarce-le pe cealaltă parte. Când s-au albit pe ambele părți, stropește-le cu sos de soia din belșug. Grătăruiește puiul până se va fi evaporat aproape toată zeama.

Pune capodopera pe farfurii, fie singurică, acompaniată de la distanța de un tzatziki rapid , fie cu niște orez fiert la aburi, binecuvântat de un morcov tăiat cubulețe mici de tot, o lingură de stafide și un vârf de cuțit de curry.

De trebuinț

un piept mare de pui, sos de soia , o lamâie, 3 căței de usturoi

De aromat

coriandru macinat, ghimbir, rozmarin, paprikă și busuioc