Piure de mazăre cu mozzarella

mancare vegana

Piure de mazare cu mozzarella, va prezentam un meniu dietetic si nutritiv, cea mai simpla reteta preparata din mazare fina.

Scoate din congelator (al tău sau al buticului de cartier) o pungă de mazăre. Fierbe-o la aburi zece minute, ca să rămână verde și plină de vitamine. Pasează mazărea manual sau lăudând geniul celui care a inventat robotul de bucătărie.

Cât mai e piureul fierbinte, pune un pumn de cubulețe de mozzarella (sau orice altă brânză ai la îndemână) și o lingură de ulei de măsline. Aruncă patru căței de usturoi mărunțiți, niște mirodenii (paprikă, piper, coriandru măcinat, cimbru – astea-s doar sugestii, poți experimenta cu ce-ți trece prin cap).

În 20 de minute, poți servi totul cu două roșii feliate, botezate cu ulei de măsline și presărate cu oregano și busuioc uscat.

De trebuință

o punga de mazare, 200 grame mozarella, 1 lingura ulei de măsline, 4 căței de usturoi

De aromat

coriandru macinat, cimbru, paprikă, oregano, busuioc