Piure de mazare cu mozzarella, va prezentam un meniu dietetic si nutritiv, cea mai simpla reteta preparata din mazare fina.
Scoate din congelator (al tău sau al buticului de cartier) o pungă de mazăre. Fierbe-o la aburi zece minute, ca să rămână verde și plină de vitamine. Pasează mazărea manual sau lăudând geniul celui care a inventat robotul de bucătărie.
Cât mai e piureul fierbinte, pune un pumn de cubulețe de mozzarella (sau orice altă brânză ai la îndemână) și o lingură de ulei de măsline. Aruncă patru căței de usturoi mărunțiți, niște mirodenii (paprikă, piper, coriandru măcinat, cimbru – astea-s doar sugestii, poți experimenta cu ce-ți trece prin cap).
În 20 de minute, poți servi totul cu două roșii feliate, botezate cu ulei de măsline și presărate cu oregano și busuioc uscat.
De trebuință
o punga de mazare, 200 grame mozarella, 1 lingura ulei de măsline, 4 căței de usturoi
De aromat
coriandru macinat, cimbru, paprikă, oregano, busuioc