Pui cu alune sau Alunelu Ciripelu

sos pui cu alune

Alunelu, ciripelu, hai pe foc… Sau uite o rețetă simplă și rapidă  pui cu alune, doua ingrediente ce nu au nimic in comun dar pot face o masa delicioasa. Prima dată intră în acțiunea ceapa și usturoiul.

Cum preparam?

După ce le toci mărunt, le pui într-o cratiță cu uleiul de măsline, pe foc mediu. Peste cinci minute, adaugi puiul tăiat în bucăți cât să încapă pe furculiță și puțină apă. Lași totul să bolborosească încă zece minute, timp în care te ocupi de viitorul sos.

Într-un castron, dă întâlnire alunelor măcinate cu paprika, oregano și curry. Toarnă oțetul și o ceașcă de apă, apoi omogenizează totul cât mai bine. Când nu mai poți de poftă, adaugă sosul în cratița cu pui și mai fierbe combinația pe foc mic încă 15-20 de minute. Dacă zeama scade prea tare, înmulțește-o cu apă – ăstui pui îi place să se scalde în mult sos cremos de alune.

Odată gătat puiul, lasă-l să se odihnească zece minute. Între timp, tu fierbe niște orez sau fă un cous-cous, oricare fiind potrivit să-l venereze pe Alunelu Ciripelu, puiul cu alune de pe retete-istete.ro.

De trebuință

1 piept de pui, 1 ceașcă de alune măcinate, 1 ceapă, 3 căței de usturoi, 3 linguri de ulei de măsline

De aromat

2 linguri de oțet, ½ lingură curry, ½ lingură paprika, 1 lingură coriandru măcinat