Pui cu dovlecei flambați la rotisor

pui cu dovlecei la cuptor

Dacă ai un aragaz cu rotisor, folosește rețeta asta simplă și rapidă pentru a pune la cale un spectacol desăvârșit de lumini și arome: pui cu dovlecei. Flăcările vor răbufni când se va aprinde whisky-ul, iar mirodeniile mângâiate de dogoarea cuptorului îți vor inunda bucătăria cu parfumuri fine.

Mai întâi dizolvi zahărul în whisky. Cureți apoi dovleceii și îi tai în felii subțiri pe care le pui într-o pungă de plastic pentru congelator. Torni peste dovlecei whisky-ul îndulcit, înnozi  bine punga și o bagi 30 de minute la frigider.

În timpul ăsta, combini un vârf de cuțit de scorțișoară, un ardei chilli mărunțit și un praf de curry. Tai pieptul de pui în felii, pe care le tăvălești în mixul de mirodenii. Torni peste carnea aromată puțin ulei, apoi presari semințe de susan.

Aprinzi rotisorul și pui feliile de pui într-o tavă așternută cu folie de aluminiu. Lași flăcările se mângâie carnea, întorcând-o din când în când. De s-a gătat, faci loc feliilor de dovlecel. Inițial, flacăra rotisorului va aprinde whisky-ul și va carameliza zahărul. După ce se stinge focul, urmărește cu grijă dovleceii și scoate-i când încep să se ardă.

În aplauzele mesenilor, servește deliciul însoțit cu un strop de whisky din cel folosit pentru flambare. Poftă sănătoasă

De trebuință

500 gr de piept de pui

un ananas proaspăt sau o cutie de ananas rondele

De aromat

ulei de măsline, o lingură de muștar de Dijon, sos de soia

cimbru, oregano, busuioc