Pui cu ierburi și portocale

reteta de pui cu portocale

Uită tot ce știai despre carnea de pui. Cu rețeta asta simplă și rapidă, o să aromezi puiul cu tot ce-i trebuie pentru a-și relua titlul de campion al bucătăriei tale.

Ca să-ți păstrezi silueta, scoți pielea plină de colesterol de pe piept și copane. Pe urmă tai niște buzunărașe încăpătoare de-a lungul bucăților de carne.

Apoi combini într-un castron miroasele: rozmarinul, cimbrul, cozile de mărar și pătrunjel, usturoiul, mirodeniile opționale, coaja rasă de portocală și uleiul. Cu minunăția care ți-a ieșit umpli buzunărașele făcute în carnea de pui.

Aranjezi frumos piepții și copanele într-o tavă de sticlă termorezistentă și torni deasupra sucul de portocale plus o ceașcă de apă. Acoperi totul cu o folie de aluminiu și bagi în cuptorul arzând la 200 de grade. După 30 de minute, scoți folia și lași dumicăturile să se  rumenească preț de încă 20 de minute.

În final, rescrii istoria puiului în bucătăria ta băgând printre personajele de seamă rozmarinul și portocalele recomandate de retete-istete.ro

De trebuință

2 copane și un piept mare de pui
2 linguri de ulei de măsline
coaja rasă și sucul de la o portocală babană

De aromat

½ linguriță de rozmarin (nu mai mult, că are o aromă foarte puternică)
1 linguriță de cimbru
cozi de mărar și pătrunjel tocate mărunt
3 căței de usturoi bine zdrobiți
opțional, 1 lingură boabe de muștar, oregano și busuioc