Pui grecesc

Cheia succesului pentru pui grecesc este ora petrecută de pieptul fraged în frigider, în compania sosului frumos aromat. Acesta se face foarte simplu: amesteci într-un castron mare o linguriță de ghimbir ras, (mult) usturoi zdrobit, zeama de lămâie, uleiul de măsline, cimbrul și piperul.

Astăzi ești invitată la un sirtakis în care usturoiul e vedetă în dansul aromelor. Isonul i-l țin alte miroase, grație cărora rețeta ușoară și rapidă din vechea Eladă transformă o simplă cină într-un zaiafet de neuitat.

Tai pieptul de pui în bucăți pe care le scufunzi în sos. După aceea, acoperi castronul și-l bagi un ceas în frigider (dacă te lasă foamea, poți să-l ții și mai mult la rece).

Odată așteptarea încheiată, perpelești puiul pe tigaia grătar bine încinsă, întorcându-l des, ca să se facă uniform fără să se usuce. Când e rumen, îi potrivești un sos de usturoi (câțiva căței zdrobiți și frecați cu ulei de măsline și puțină apă) și o salată de castraveți cu iaurt și – daaaaa – usturoi. Poftă sănătoasă!

De trebuință

500 gr piept de pui
o linguriță rasă de ghimbir
6 căței de usturoi zdrobiți
zeama de la o lămâie
3 linguri de ulei de măsline

De aromat

1 linguriță de cimbru
două prafuri de piper