Pui Makhani – reteta indiana

pui preparat in stil indian

Nu te speria, nu-i mare filozofie. Mâncarea asta e simplă și rapidă, dar incredibil de gustoasă. Secretul e, ca-n orice rețetă de la retete-istete.ro, combinarea cu imaginație a ingredientelor și mirodeniilor. Pui Makhani este reteta traditionala indiana si cu siguranta trebuie sa fie foarte aromata.

Cum prepari pui makhani:

Așadar… toci cubulețe trei-patru roșii (pot fi de la cutie) și le pui în cratiță cu o lingură de bulion, trei căței de usturoi mărunțiți și un pahar de apă. Ca să fie puiul înfocat, adaugi un ardei iute feliuțe și un vârf de cuțit de ghimbir praf (merge și fără, dar ghimbirul ăsta face minuni în rețetele exotice).

După zece minute de bulbucit fără capac, atunci când s-a îngroșat sosul, adaugi pieptul mare de pui tăiat în bucăți cât o nucă, o lingură de ulei de măsline, o presăreală de zahăr și un pumn de migdale (sau alune) tocate mare din cuțit.

În șapte minute, puiul Makhani e gata, doar arunci un pic de coriandru și niște garam masala (asta ca să fim mai indieni decât Gandhi). Lângă, merge orez basmati fiert la aburi sau, pentru mega-răsfăț, orez negru indian, de mare efect vizual, dar scump la vedere și portofel.

De trebuință

1 piept mare de pui, 4 rosii tăiate cubulețe, 1 ardei iute ,
1 pumn de migdale/alune,
1 lingură de ulei

De aromat

ghimbir, coriandru, garam masala