Pui vietnamez cu scortisoara

pui cu scortisoara reteta vietnameza

Mai puțin cunoscută decât surorile mai chinezești sau tailandeze, bucătăria vietnameză se laudă cu niște combinații fascinante de mirodenii și ingrediente, în care toate gusturile se întânesc și-și fac de cap în farfurie. Uite pui cu scortisoara de exemplu.

Iei un piept mare de pui și îl tai în bucățele. Peste el arunci o ceșcuță de ulei si o lingură de scorțișoară măcinată. Sarezi putin, adaugi doua lingurițe de zahăr și patru căței de  usturoi bine pisați. Amesteci și lași totul vreo oră. După aceea, scurgi carnea de marinadă și fie o perpelești până se rumenește pe tigaia grătar (mai rapid), fie, dacă nu e mare foamea, o bagi într-o tavă la cuptor preț de o oră și mai bine, până se aurește puiul.

Ca garnitură, merge orezul cu puțin sos de soia sau, dacă găsești, tăiței de orez. Pe ăștia nici nu e nevoie să-i fierbi – îi pui în apă clocotită cinci minute (pentru al dente) sau până în zece (pentru well-done), îi scurgi, îi amesteci cu ulei de măsline să nu se lipsească și lângă puiul cu scorțișoară cu ei.

De trebuință

1 piept mare de pui, 1 ceașcă de ulei , 1 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr

De aromat

1 lingură de scorțisoară, 4 căței de usturoi