Chifteluțe de pui și cartofi

Bune-s chiftelutele de pui, rău că trebuie prăjite în mult ulei. Sau poate nu, dacă te bazezi pe retete-istete.ro pentru o rețetă rapidă, simplă, delicioasă și mai ales sănătoasă.

Pentru a reinventa chiftelele, iei un piept mare de pui și îl rumenești pe tigaia grătar. În același timp, fierbi la aburi patru cartofi. Când totul e gata, toci mărunt puiul și zdrobești cartofii ca pentru piure.

Combini totul într-un vas mare și mai pui o lingură de ulei de măsline și un ou. Toci o ceapă și o legătură de mărar, mărunțești trei căței de usuturoi, mai presari niște piper și, opțional, chimen, amesteci bine și gata. Revoluția chiftelelor poate începe.

Modelezi compoziția în forme cât mai creative pe care le așezi într-o tavă de sticlă termorezistentă. Treci totul preț de zece minute prin focul cuptorului încins la maxim, până se rumenește crusta revoluționarelor.

De trebuință pentru chiftelutele de pui

0,5 kg piept de pui ,

4 cartofi ,

1 ou ,

1 ceapă

De aromat

3 căței de usturoi , 1 legătură de mărar , 1 lingură de ulei, piper, chimen

Iar pentru ca victoria să fie indiscutabilă, servești chifteluțele de pui și cartofi cu salată de varză murată.