Chili con carne – Reteta mexicana autentica

mancare mexicana- chili con carne

Asa de mult ne inspira in ultimul timp bucataria internationala incat  gasim mereu retete pe care vi le propunem sa le incercati. Azi, mancarea mexicana chili con carne este preferata noastra!

Ingrediente:

  • 200-300 g ceapa alba sau rosie (e mai gustoasa cea rosie)
  • 2 ardei foarte iuti
  • 100 ml ulei
  • 500 g carne de porc tocata foarte marunt
  • 500 g bullion de rosii sau rosii pasate
  • 600 g fasole boabe rosie (conserva)
  • 3-4 catei de usturoi
  • frunze patrunjel pentru décor

Cum preparam chili con carne:

Tocam ceapa alba sau rosie marunt, daca aveti de ambele feluri puneti din ambundenta intrucat gustul e dat in principal de ceapa. Ardeiul iute, cu atentie il curatam de seminte si firicelele interioare. Zic cu atentie intrucat sa nu va iutiti apoi fara sa va dati seama atingand degetele pe la ochi. Asta pentru ca musai ardeiul trebuie sa fie iute. Chili con carne este o mancare picante.

Acum calim putin ceapa cu ardeiul. Nu o lasam sa se prajeasca si punem carnea tocata peste ele mestecand continuu.

Cand carnea este schimbata in culoare (adica putin rumenita) si formata ca niste mici frimituri putem pune bulionul de rosii. Se lasa sa se infierbante.

La primul clocot adaugam si fasolea rosie din conserva, bine scursa si clatita intru-un jet de apa.

Mai lasam la fiert pana cand mancarea scade si sosul devine consistent. Atentie, nu fierbeti mult intrucat bobul de fasole se poate farama si nu mai este intreg. La final cand chili con carne este gata, adaugam usturoiul tocat mai mare, pentru o aroma puternica.

Lasă un comentariu