Inghetata de capsune cu frisca – Reteta cremoasa

inghetata de capsune

Odata cu sezonul capsunelor si venirea primaverii nu putini sunt cei care se gandesc a savura o inghetata de capsune cu frisca.

Daca ma intrebai acum cativa ani care e desertul meu preferat as fi zis prajitura cu capsuni insa in zilele calduroase as prefera inghetata. Fara sa intampinam dificultati in preparare putem aprecia ca reteta noastra este intocmai ca orice inghetata executata de profesionisti.

Va propun o reteta de inghetata de capsune delicioasa si care se prepara rapid.

Ingredinte:

  • 200 g zahar
  • 200 g pulpa de capsune
  • Zeama de la ½ lamaie
  • 250 g frisca batuta
  • 1 pahar de apa

Cum preparam inghetata de capsune:

Se fierbe zaharul cu paharul de apa timp de 5 minute pana se topeste complet. Se raceste si se adauga pulpa de capsune. Aceasta pulpa fiind obtinuta din capsune in prealabil curatate de codite, spalate si mixate prin sita pana obtinem o pasta. Se adauga zeama de lamaie.

Dupa ce au fost bine batute, se pun in forma pentru inghetata si se ingheata numai pe jumatate. Se scot din forma, se amesteca cu frisca batuta si se pun din nou in forma. Se lasa la frigider sa inghete complet. Aroma capsunelor proaspete si frisca din belsug va da un aspect cremos si se va putea servi imediat cum se scoate din frigider.

Cateva sfaturi pentru a-ti reusi reteta de inghetata:

inghetata de capsuni

Căutați căpșuni cu semințe de culoare deschisă. Dacă semințele din exterior sunt maro închise și uscate, capsunele sunt stricate.

Căutați căpșuni care sunt roșii până la vârf. Dacă partea superioară este albă, mijlocul căpșunii va fi și el. Astfel inseamna ca nu sunt coapte suficient.

Dacă puteți alege propriile căpșuni la o fermă locală – mergeți pentru asta!