Clatite brasovene reteta cu carne si ciuperci

clatite umplute cu carne si ciuperci

Reteta de clatite brasovene este un preparat de origine saseasca, ce se consuma cu mare drag in Brasov. Veti gasi mai multe metode de preparare.Daca intrebi orice gospodina, fiecare are metoda ei de preparare incat nu o mai putem considera reteta traditionala. Fiecare adapteaza umplutura in functie de gusturi si preferinte. Un singur lucru a … Citește mai mult

Musaca de dovlecei

musaca de dovlecei

Reteta de musaca de dovlecei cu carne de vaca sau cel mai bine carne de manzat, ca sa fie mai frageda, este una din preferatele noastre. Dovleceii pot fi gatiti in multe feluri insa reteta noatra simpla va atrage atentia gospodinelor care nu vor sa piarda timp in bucatarie. Hai sa nu mai stam pe … Citește mai mult

Inghetata de capsune cu frisca – Reteta cremoasa

inghetata de capsune

Odata cu sezonul capsunelor si venirea primaverii nu putini sunt cei care se gandesc a savura o inghetata de capsune cu frisca. Daca ma intrebai acum cativa ani care e desertul meu preferat as fi zis prajitura cu capsuni insa in zilele calduroase as prefera inghetata. Fara sa intampinam dificultati in preparare putem aprecia ca … Citește mai mult

Ciocolata de casa cu nuci sau alune

ciocolata de casa reteta veche

Ciocolata de casa este o reteta populara creata într-o perioadă in care ciocolata era aproape imposibil de gasit. Este un desert usor de facut si potrivit cand nu ai posibilitate sa iesi la magazin pentru a-ti cumpara clasicele ciocolate ambalate. Reteta este facuta cu lapte praf, pudra de cacao neindulcita, zahar si unt si este … Citește mai mult

Mancare de spanac cu slanina afumata (3 variante)

mancare de spnac su slanina afumata

Primavara si nu numai, spanacul poate fi sursa noastra de sanatate. Va propunem trei variante de preparare pentru a iesi o mancare de spanac cu slanina afumata cat mai delicioasa. Ingrediente mancare de spanac: ½ kg spanac 50 g slanina afumata, 30 g faina ceapa taiata marunt 200 ml lapte sare, piper 3-4 catei de … Citește mai mult

Crochete de cartofi reteta fara cascaval

crochete reteta rapida si fara cascaval

Mancare specifica americana, in special in nord, crochetele fie ca sunt de cascaval sau crochete de cartofi, sunt un aperitiv rapid de pregatit si foarte satios. Originea ei se afla in subcontinentul indian unde se serveste impreuna cu tocana. Crochetele se servesc in Bengalul de Vest ca o varianta de mancare rapida, servita in interiorul … Citește mai mult

Coliva – Reteta traditionala cu multa nuca

coliva

Reteta de coliva traditionala poate fi reusita daca respectam doua conditii estentiale: arpacasul sa fie bine fiert iar nuca sa fie din abundenta. Suntem in pragul sâmbătei premergătoare duminicii Înfricoşătoarei Judecăţi – ziua în care se lasă sec de carne pentru Postul Sfintelor Paşti, Biserica Ortodoxă face pomenirea celor trecuţi la cele veşnice. Această sâmbătă … Citește mai mult

Ciorba de praz cu cartofi reteta pregatita olteneste

ciorba de praz reteta olteneasca

Prazul, intotdeauna leguma ce ne duce cu gandul la olteni, are propietati curative fiind indicate in diverse afectiuni. In principal el alunga astenia, asa ca dupa atatea petreceri obositoare de sarbatori vom prepara neaparat o ciorba de praz cu cartofi. Cea mai usoara si simpla reteta, hai sa o pregatim ca in Oltenia! De trebuinta: … Citește mai mult