Pui exotic cu bulgur

pui cu bulgur reteta turceasca

Rețeta simplă și rapidă de azi, pui cu bulgur este culmea fusion-lui. Bulgur-ul vine din Orient, pulpele sunt de Crevedia, sosul  Hoisin e chinezesc, iar pasta de curry – indiană. Însă ingredientele astea lucrează minunat împreună pentru a-ți oferi o cină ușoară și sănătoasă.

Călește mai întâi ceapa într-o lingură de ulei. Când s-a străvezit un pic, adaugă sosul Hoisin și pasta de curry. Amestecă bine și stinge cu o cană de apă.

Odată ce sosul începe să bulbucească, pune în cratiță pulpele de pui tăiate pe jumătate. Acoperă cu un capac și lasă mâncărica pe foc mediu cam 20 de minute.

Când puiul e aproape gata, adaugă bulgurul. După ce a fiert și “grâul de Levant”, ia cratița de pe foc și aruncă în ea usturoiul feliat subțire. Potrivește lucrăturii o salată verde cu multă lămâie și un strop de ulei de măsline. Poftă sănătoasă!

De trebuință

2 pulpe mari de pui
1 cană de bulgur
1 ceapă tăiată mărunt
1 lingură de ulei de măsline

De aromat

4 căței de usturoi feliați subțire
1 lingură de sos Hoisin (îl poți înlocui cu o lingură de sos de soia amestecat cu o linguriță de miere)
1 lingură de pastă de curry (sau o linguriță de praf de curry și un ardei chili