Rosii umplute cu ciuperci si mozzarella – reteta la cuptor

rosii umplute cu mozzarella si ciuperci

rosii umplute cu mozzarella si ciuperci

Preparata in numai cateva minute, reteta de rosii umplute cu ciuperci si mozzarella este un adevarat deliciu usor de preparat. Se servesc fara paine, amestecul umpluturii oferind suficiente calorii.

Ingrediente pentru 12 portii:

  • 6 rosii mari
  • 12 ciuperci proaspete (nu din conserva)
  • 2 cesti de smantana
  • 50 g unt
  • 3 linguri de pesmet
  • 3 linguri de faina
  • 200 g mozzarella rasa
  • patrunjel tocat marunt
  • sare

Mod de preparare rosii umplute:

Se taie rosiile in jumatate, scoateti pulpa lasand o coaja subtire. Se presara sare. Le lasati sa se scurga zeama intorcandu-le pe un prosop de hartie timp de 15 minute.

Ciupercile se curata, se taie un felii subtiri si se inabusa in untul bine incins. Se lasa pana se evapora cea mai mare parte a lichidului lasat de ciuperci, aproximativ 5 minute fara a se praji prea rau. Peste ele se pune faina si smantana mestecand fara a forma cocoloase. Aduceti temperatura pana la fierbere si mestecati pana se ingroasa.

Luati amestecul de pe foc si adaugati pesmetul, mozzarella rasa si patrunjelul. Turnati in cupele de rosii si presarati cu branza deasupra. Asezati-le intr-o tava si coaceti timp de 10 minute la cuptor la foc iute pana se topeste branza.