Toată șmecheria la rețeta asta simplă și rapidă e să ai ingredientele pregătite și înșirate pe masă ca niște soldăței cuminți. Dacă ești un Napoleon culinar, totul e gata de savurat în 20 de minute.
Deci la luptă! Amestecă într-un castron de sticlă mai măricel sucul stors dintr-o lămâie cu uleiul de măsline și cu un praf de piper. Adaugă și cus-cus-ul, pe urmă toarnă peste tot o cană de apă fiartă și acoperă castronul. Tot secretul unui cus-cus pregatit bine este de a-l fierbe atat cat sa fie aerat si pufos.
Ia apoi crastravetele din familia curcubitaceelor, cum zicea domnu’ Piersic, taie-l în sferturi pe lungime și scoate partea care conține 90% apă. Taie ce rămîne în cubulețe, apoi fă la fel cu gogoșarul și cu ceapa verde. Aruncă alunele de pădure peste legume și pune toată combinația în castronul în care cus-cus-ul va fi absorbit de acum toată apa.
Poftă sănătoasă!
De trebuință
2 fileuri de somon (cam 300 de grame)
o cană de cus-cus
1 castravete din cei lungi
1 gogoșar
1 ceapă verde
1 pumn de alune de pădure
sucul unei lămâi
De aromat
câteva frunze de mentă
1 lingură de ulei de măsline
piper negru abia măcinat
Despre somon nu am spus, fie il inabusiti in tigaie, fie il preparati la cuptor, dupa pofta si timpul vostru.