Tarta cu mere acrisoare – reteta zemoasa

tarta cu fructe

tarta cu fructe

Tarta cu mere este reteta cea mai cautata, mai ales pentru simplitatea si usurinta cu care se prepara. In toiul toamnei se pare ca merele sunt fructele favorite si cele la indemana oricui cand vine vorba de a prepara ,, ceva dulce”

Aluatul se prepara ca in retata ,, Aluat de tarta – reteta de crusta frageda’’ si se folosesc intocmai ingredientele in cantitatea propusa.

Umplutura:

  • 6 pahare feliute mici si subtiri de mere acrisoare (curatate de coaja),
  • ¾ pahar de zahar tos
  • ¼ pahar de faina
  • 1 lingurita rasa de scortisoara
  • Sare cat se ia in doua degete

In completare avem nevoie pentru a prepara tarta de mere:

  • 1 pahar faina,
  • ½ pahar de unt moale sau margarina
  • ½ zahar pudra

Cum se prepara tarta cu mere:

Dupa ce aluatul a fost asezat in forma asa cum am mentionat in reteta de mai sus se aranjeaza umplutura astfel: se amesteca zaharul tos cu faina, sarea, scortisoara si merele. Untul (1/2 pahar) tinut inainte de intrebuintare la frigider, se incorporeaza in faina amestecata cu zaharul pudra.

Se llucreaza cu furculita pana se obtine o compozitie asemanatoare unor frimituri mari de paine. Acestea se presara deasupra merelor. Tarta se coace in cuptor, la foc potrivit, aproximativ 45 de minute. Pentru a evita rumenirea excesiva, prajitura se acopera cu o hartie alba in ultimele 10-15 minute.

Va fi o tarta zemoasa si delicioasa.Pofta buna!