Tocăniță la ceaun: special de la mama soacră

Tocăniță la ceaun: special de la mama soacră

 

Tocăniță la ceaun: special de la mama soacră
Tocăniță la ceaun: special de la mama soacră

Ca să-ți iasă cum trebuie rețeta simplă de tocăniță la ceaun, ai nevoie de  un ceaun cât să hrănească o cazarmă. Dar mai ales îți trebuie o mamă-soacră bună ca pâinea caldă, care să-ți gătească minunăția asta cu legume de-abia culese de pe brazdă.

Pregatire:

După ce-a adunat toate cele trebuincioase, mama soacră a scos ceaunul cel mare. A călit copanele de pui în câteva linguri de ulei. Când s-au rumenit, le-a scos și a aruncat în sos ceapa tocată mărunt, morcovii și ardeii grași. A dat focul la mic de s-au înmuiat o țâră legumele, apoi a pus înapoi copanele de pui.

Pe urmă a pus în ceaun o crenguță de cimbru verde și mărar și a lăsat totul să bolborosească la foc mic. Când a început să se desprindă de pe os carnea de pui, ‘mneaei a turnat în ceaun și bulionul de roșii îndoit cu apă, cât să acopere totul.

Încă 1/2 de oră de fierbere la foc mic și tocana a fost gata, parfumată de se prelingeau de poftă oamenii pe uliță. Pentru a ne bucura cum trebuie de sosul bogat din ceaun, a învârtit și o mămăligă. Cat de rapid a umezit niște pahare cu niscai țuică de mere. Apoi a umplut farfuriile cu  vârf și îndesat și ne-a urat “Poftă sănătoasă!”

De trebuință

  • 4 copane de pui
  • 4 cepe
  • 4 morcovi
  • 2 ardei grași
  • o cană de bulion de roșii
  • ulei

De aromat

  • 1 crenguță de cimbru
  • 1 crenguță de mărar