Tarta cu cirese si ciocolata – reteta fara aluat

tarta fara aluat cu cirese si ciocolata

tarta fara aluat cu cirese si ciocolata

Pentru amatorii de prajituri sofisticate, reteta de tarta cu cirese si ciocolata nu e deloc complicata. La cat de delicioasa e, nici nu o simtiti cat de usor se prepara.

Pentru tapetarea formei:

  • 1 ¾ pahar biscuiti superiori tocati marunt,
  • ¼ pahar de zahar pudra
  • ½ pahar de unt topit sau margarina

Umplutura:

  • 2 borcane mici de compot de cirese (scurse bine de sirop si fara samburi)
  • ½ sirop din compot
  • 1 ½ lingura rasa de amidon sau faina
  • 1 ½ lingura cacao
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 2 pahare lapte
  • 1 pahar zahar

Cum se prepara tarta cu cirese si ciocolata:

Biscuitii se amesteca bine cu zaharul si untul fierbinte. Cu aceasta compozitie se imbraca forma de tarta tasand-o bine cu palma intr-un strat uniform. Se introduce forma la cuptor, la foc potrivit 10 minute.

Dupa ce se raceste se presara deasupra ciresele, care se stropesc cu siropul din compot. Separat se amesteca amidonul cu zaharul, cacaua si vanilia, la care se adauga laptele rece.

Se pune vasul la foc si se fierbe totul pana cand incepe sa clocoteasca, amestecand continuu. Dupa ce fierbe 2-3 minute se da deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna in forma de tarta  tapetata.

Desertul se serveste dupa 1-2 ore. Se poate orna cu frisca batuta, dupa preferinta.