Gyudon – zilnicul castronaș cu vită al japonezului

Rețeta asta e simplă ca un haiku, sănătoasă ca un urcuș pe vulcanul Fuji și apetisantă ca o gheișă la începutul carierei: Guydon , vita cu orez , mancare japoneza Mai întâi, pui o ceașcă de orez în apă rece, vreo juma’ de oră, până se albesc boabele. Când e imaculat și spălat,reteta frantuzeasca. la … Citește mai mult

Vită braziliană cu orez

Scopul vieții amicului meu Fernando din Rio de Janeiro e să mănânce toată viața numai tocănița asta gătită de obicei pentru gauchos, văcarii brazilieni. Reteta de vita braziliana cu orez trebuie incercata de fiecare gospodina. Desigur, el și-o dorește servită într-un Ferrari Enzo parcat pe Copacabana, cu Angelina în dreapta și Heidi Klum deasupra. Asta … Citește mai mult

Tofu cu ghimbir (Dau Hu Kho Gung)

tofu cu ghimbir reteta vietnameza

Da, rețeta asta vietnameză pare din altă lume, dar ingredientele se găsesc fără probleme în timpul unei vizite la super-hiper-market. Începi încălzind la foc mediu o lingură de ulei într-o cratiță cu fundul gros. Arunci înăuntru doi căței de usturoi pisați și o bucată cât o nucă de ghimbir proaspăt și subțire feliat. Când se … Citește mai mult

Tocăniță de vită cu banane – reteta aromata

Oricare ar fi adevărul, cert este ca rețeta noastră de tocanita de vita cu banane abundă în arome care de care mai neașteptate. Mama Africa revendică paternitatea acestei rețete. Însă eu sunt convins că Tarzan Weissmuller, bănățean de-al nostru, a învățat-o pe Jane tehnica tocăniței, după care a plecat cu Cheetah, el să vâneze o … Citește mai mult

Carbonnades flamandes – tocanita belgiana cu bere neagra

tocanita de vita reteta belgiana

Fiind mâncarea națională a Belgiei – laolaltă cu scoicile, berea și ciocolata – fiecare gospodină flamandă are propria rețetă pentru această tocăniță cu bere. Aceasta e una dintre ele, despre care doamna Bruys din Antwerpen jură că e cea mai bună. Dar asta doar dacă domnul Bruys acceptă să-i doneze o sticlă din provizia dumisale … Citește mai mult

Supă de mere

Când ți se pune în față bolul răcorit cu supa de mere, nu știi dacă ai ajuns la desert sau abia a început masa. În ambele cazuri, ești mulțumit, vrăjitoria asta culinară este absolut delicioasă și total neobișnuită pe post de ciorbiță. Însă pentru unguri, supa rece de fructe este la loc de cinste, lângă … Citește mai mult

Supă chinezească de perişoare

Doar nu credeaţi că cei mai inventivi bucătari din lume, chinezii, au ignorat supa de perişoare? Nuuu, ei au meşteşugit această reţetă simplă şi rapidă din care au exilat porcul, pe care l-au înlocuit cu mult mai dieticul pui. Pentru un plus de gust in supa de perisoare, au aruncat înăuntru o colecţie impresionantă de … Citește mai mult

Spanac în unt de alune

Cu reteta asta traditionala din Zimbabwe, spanac in unt de alune, rezolvati doua lucruri in acelasi timp: o reteta vegetariana delicioasa si o cina super! Ce face zimbabweanul de rând când leul dă târcoale prin bătătură? Face de-ndată un spanac după rețeta asta simplă și rapidă. Apoi stă și așteaptă până când regele animalelor, fermecat … Citește mai mult

Salata thailandeză de vită-dieta potrivita

salata cu vita

In categoria noastra de retete straine nu putem sa nu remarcam cea mai dietetica salata insa cu destule proteine: salata thailandeză de vită. Pe cât de lung i-a fost drumul din țara-i de baștină, pe atât de simplă și rapidă e rețeta asta. Iar aplauzele pe care le vei primi de la meseni sunt garantate … Citește mai mult

Piept de rață în sos de Tokaji și căpșuni

Mai întâi, ia pieptul de rață și taie-l în felii groase cât degetul mare. Pune-le măcar două ceasuri într-un baiț meșterit din vinul de Tokaji, căpșunile făcute piure, paprika, sare, piper și o linguriță de zahăr. Cât aștepți, pregătește sparanghelul. Păstrează doar vârfurile – mugurii și încă zece centimetri de tulpină. Două ore mai târziu, … Citește mai mult