Pui vietnamez cu scortisoara

pui cu scortisoara reteta vietnameza

Mai puțin cunoscută decât surorile mai chinezești sau tailandeze, bucătăria vietnameză se laudă cu niște combinații fascinante de mirodenii și ingrediente, în care toate gusturile se întânesc și-și fac de cap în farfurie. Uite pui cu scortisoara de exemplu. Iei un piept mare de pui și îl tai în bucățele. Peste el arunci o ceșcuță … Citește mai mult

Marocanul măsliniu aka pui cu măsline

Marocanii aștia le au nu numai cu despărțirile sfâșietoare din Casablanca, dar și cu întâlnirile apetisante din bucătărie. Uite de aia sare puiul din următoarea rețetă simplă și sănătoasă de pe grătar direct peste ceapa paprikată, unde – hoooot! – e într-un târziu urmat de măsline. Mai întâi, perpelește copanele vreo zece minute într-o tigaie-grătar … Citește mai mult

Pui laap, un fel neaoș din Laos

Nu știu cât de cubaneză e rețeta asta simplă și rapidă, pui laap. Cel care mi-a dat-o spune că e mâncarea națională de acolo și că e singurul lucru pe care și-l amintește după o noapte de beție cu Lidero Maximo. Însă chiar dacă nu-i secretul longevității lui Fidel, puiul cu orez este delicios, o … Citește mai mult

Pui cubanez, revoluționar, cu orez

pui cubanez cu legume

Nu știu cât de cubaneză e rețeta asta simplă și rapidă de pui cu orez. Cel care mi-a dat-o spune că e mâncarea națională de acolo și că e singurul lucru pe care și-l amintește după o noapte de beție cu Lidero Maximo. Însă chiar dacă nu-i secretul longevității lui Fidel, puiul cu orez este … Citește mai mult

Pui copt cu miere

Asta da rețetă de sărbătoare. Să nu te sperii că trebuie să te învârți pe lângă ea, ce ai de făcut e simplu. Mai întâi, prinzi un pui măricel, cam la un kil. Apoi amesteci o lingură de ulei de susan (sau de măsline, dar primul are un gust foarte special), o lingură de zahăr … Citește mai mult

Peste in sos provensal

Deși e franțuzească, singurul lucru pe care trebuie să-l știi despre bucătăreală cu această rețetă simplă și rapidă e cum se bagă tava la cuptor. Peste in sos provensal e combinatia perfecta pentru o cina deliciosa. Pentru această aptitudine, vei fi răsplătită cu o mâncare ușurică, sănătoasă, dar plină de savoare. Așa că de ai … Citește mai mult

Miel Baharat

Bahar înseamnă piper în arabă. Deci Baharat foarte probabil că înseamnă piperat. Sau mai degrabă… iute, ca prea e rapidă şi simplă reţeta asta. Cu atâtea condimente, bucătăria ta o să miroasă ca un bazar din Casablanca la ceas de asfinţit. Nu te îngrijora dacă îţi lipsesc cardamonul şi anasonul stelat! Profetul te va ierta, chiar de miroasele astea se găsesc uşor … Citește mai mult

Linte picantă ca-n Etiopia

Rețeta asta simplă și rapidă îți dă ocazia să-ți uimești prietenii cu aptitudinile tale de bucătar-poliglot. Câți dintre ei știu un strop de amharic, limba oficială din Ethiopia? Așa că uimește-i cu Mesir W’et, o mâncărică de linte plină de arome exotice. Spală bine lintea și las-o cam o oră în apă rece. Între timp, … Citește mai mult

Reteta frantuzeasca – Coq au vin, legenda bucatariei

Retete-istete.ro te invită să gătești mai rapid și mai sănătos, dar la fel de savuros, o reteta frantuzeasca. coq au vin Alde Obelix punea în găteala asta cât pui, atâta unt și șuncă.  Retete-istete.ro a adaptat rețeta pentru un rezultat mai sănătos, dar la fel de gustos. De trebuință 0,5 kg piept de pui (sau patru … Citește mai mult

Chifteluțe lituaniene cu cartofi și pui

Azi iti aduc pe farfurie o flotila de zeppeline-cepelinai facute dupa o reteta simpla si rapida. Mincarea favorita a Lituaniei e pe cit de delicioasa, pe atit de sanatoasa. Asta mai ales daca inlocuiesti carnea tocata de purcel cu un piept de pui taiat marunt. Prima data fierbi un sfert din cartofi. Pina se gateaza, dai pe … Citește mai mult