Orez cu lămâie

reteta de orez indian

Iată o rețetă simplă, sănătoasă și gustoasă care îți va arăta cum au inventat indienii Kamasutra. Spală bine două cești de orez basmati și lasă-l un sfert de oră în apă rece – așa o să se albească, va deveni mai elastic și va ieși mai pufos.

Toarnă niște ulei de măsline într-o tigaie pusă la foc mic. Când sfârâie, ia tigaia de pe aragaz și aruncă în ea doi căței de usturoi feliați plus jumătate de linguriță de chimen.

Amestecă să-și lase parfumurile și apoi adaugă o ceapă tocată. Pune iar tigaia pe dogoara și călește ceapa până devine translucidă.

Acum, pune o sută de grame de alune decojite cu niște praf de chili (sau paprikă mai usturată), un pic de turmeric (sau curry pulbere), o o presărătură de ghimbir pisat, și nițel coriandru măcinat.

Mai lasă tigaia pe foc trei minute, cât să se împrietenească toate ingredientele. După ce fierbi și orezul la aburi, stoarce peste el două lămâi, amestecă-l cu minunăția din tigaie și promite-ți că la vară vei merge măcar două luni în India.

De trebuință

2 cești de orez, 2 căței de usturoi, 1 ceapă mare tocată,
2 lămâi

De aromat

paprika, tumeric, ghimbir, coriandru măcinat