Peste cu spanac la cuptor

peste cu spanac

peste cu spanac

Dacă nu poți pune mâna pe două fileuri proaspete de peste (preferabil mai grăsuț, ca somonul, dar și pangasius e bun) și pe jumătate de kil de spanac, orice magazin mai răsărit ar trebui să le aibă în congelator. Aceasta reteta este numai buna pentru orice anotimp!

După ce le dezgheți la microunde sau în apă rece, pui spanacul la fiert câteva minute (cu nițică apă, dacă e proaspăt) și-l scurgi bine.

Aprinzi cuptorul pe la 180 de grade (adică butonul la jumătate) și până se încălzește, așezi într-o tavă spanacul la fund și peștele deasupra. Peste combinație, torni trei-patru linguri de ulei de măsline sau poți chiar păcătui cu 200 de grame de smântână.

Dai savoare cu câteva boabe de piper, o târșică de cimbru și doi trei căței de usturoi. Încoronezi totul cu niște parmezan ras (sau mai etno, telemea) și bagi la cuptor 25 de minute. Până se face, încălzești tigaia-grătar și pui pe ea patru roșii jumătăți până fac dungi. Garantat o să ai în farfurie o desfătare sănătoasă și ușor de făcut.

De trebuință

2 fileuri de peste,

1/2 kg. spanac,

200 grame smântână,

4 linguri ulei de măsline,

2-3 căței de usturoi

De aromat

piper, cimbru