Rosii umplute cu branza, reteta usoara de vara

rosii umplute cu telemea si marar

Pentru mancaruri usoare de vara, retete istete va propune o serie de mancaruri pe baza de rosii. Azi incepem cu reteta de rosii umplute cu branza, reteta folosita in special ca aperitiv, dar oricand mancate cu placere intre mese sau chiar la cina.

Pentru 10 portii a o bucata:

  • 600 g rosii (10 rosii)
  • 150 g branza de vaci
  • 150 g telemea
  • 100 g unt
  • 50 g marar
  • 100 g salata verde

Preparare rosii umplute:

Rosiile se sorteaza de marime mijlocie, se curate, se spala, se taie capacul in zona cotorului. Se scobesc cu lingura pentru a scoate intregul miez cu seminte si se pun la scurs.

Mararul se curate, se spala, se zvanta si se taie marunt. Salata verde se curate, se spala si se scurge.

Branzeturile se trec prin masina de tocat cu sita deasa si se amesteca cu untul frecat spuma si cu mararul. Se freaca compozitia pana se omogenizeaza.

Se umplu rosiile si se aseaza pe platou prevazut cu salata verde. Vara, rosiile umplute cu baranza sunt mancarea preferata a familiei, astfel ca la orice masa profitam de gustul desavarsit pana toamna tarziu.

Rosiile se pot umple si cu salata de vinete, reteta pe care o regasiti in lista noastra de retete istete.