Rulouri de curcan cu legume

Generosul piept de curcan te scoate din încurcătură când trebuie să pregătești simplu și destul de repede o masă specatculoasă. Rulourile de curcan implute cu legume se fac rapid si simplu.

Mai întâi faci umplutura. Amestecă într-un castron firimuturile de pâine prăjită cu o lingură de ulei de măsline. Rumenește susanul într-o tigaie vreo două minute (atenție, semințele sar ca popcornul!) și adaugă-le în castron împreună cu  roșiile și ceapa tocate mărunt. Aromează toată combinația cu oregano, piper, busuioc și cimbru.

Ocupă-te apoi de curcan. Taie pieptul în șnițele cât poți de mari, apoi bate-le cu ciocanul de lemn până nu mai încap pe tocător. Pune în mijlocul fiecărei felii un pumn de umplutură, rulează pieptul de curcan și fixează-l bine cu scobitori sau betigașe pentru frigărui (alternativ, îl poți lega cu sfoară, dar vezi să nu fie de plastic, fiindcă se va topi la cuptor).

Așează cu atenție rulourile în tigaia-grătar. Dacă vrei, poți turna și un pic de ulei  de măsline. Când rulourile au făcut dungi arămii, pune-le într-o tavă de sticlă termorezistentă.

Mai aruncă peste curcănel câte un praf de cimbru, busuioc și  oregano, apoi cuibărește între rulouri două frunze de dafin. Toarnă sosul de roșii, completând cu apă până la jumătatea tăvii.

Bagă totul la cuptor cam 45 de minute la 200 de grade. Când a scăzut sosul și s-a rumenit curcanul, scoate scobitorile, bețigașele sau sfoara și dă-le mesenilor dezlegare la delicioasele rulouri.

De trebuință pentru rulouri

750 gr de piept de curcan
2 roșii
1 ceapă
1 ceașcă de pesmet (sau mai bine pâine prăjită și mărunțită)
un pumn de semințe de susan sau de floarea soarelui
250 gr piure de roșii

câteva bețigașe de bambus pentru frigărui sau niște scobitori mai zdravene

De aromat

ulei de măsline, piper, cimbru, oregano, busuioc, dafin