Salata orientala de primavara – cu multa verdeata

salata de verdeturi

Aparitia legumelor de primavara este un motiv de bucurie pentru a pregati cele mai sanatoase salate, cu ingrediente fragede si proaspete. Salata orientala de primavara e o reteta usoara si sanatoasa ce contine multa verdeata. Salatele satisfac mesele pe cont propriu sau însoțite de mâncărurile principale. In aceasta reteta vom folosi chiar si rosii, o combinatie intre stilul asiatic si cel mediteraneean.

Ingrediente pentru 10 portii:

  • 2,5 kg cartofi ( de preferat cartofi noi)
  • 250 g ceapa verde
  • 500 g salata verde
  • 100 g verdeata (marar sau patrunjel)
  • 150 ml ulei de masline
  • 3 oua fierte
  • 25 g sare
  • 500 g rosii
  • 100 ml otet

Mod de preparare :

Cartofii se spala, se curata si se taie in rondele. Se pun la fiert in apa cu sare. Ceapa se curata, se spala si se taie bucati de cca 2 cm, inclusiv partea cu frunzele.

Salata verde se curata desfacand foile una cate una, se spala in jet mare de apa si se taie in bucati mai mari sau mai mici, in functie de cum va place la aspect.

Verdeata se curata si se spala, apoi se taie marunt. Ouale se taie rondele.

Componentele pregatite se amesteca intr-un vas impreuna cu sarea, otetul si uleiul. Se controleaza gustul.

Salata orientala astfel preparata se aseaza in platouri mici ( portie pentru fiecare ) pentru servire. Se decoreaza cu felii de ou sau daca dam frau liber imaginatiei putem pune si niste masline.Ei, atunci ati putea spune ca ne apropiem de stilul Mediteraneean. Orice ar fi va asigur ca va fi o salata satioasa si sanatoasa in acelasi timp!