Somon cu cus-cus și lmaie- reteta de bucatarie moderna

Toată șmecheria la rețeta asta simplă și rapidă e să ai ingredientele pregătite și înșirate pe masă ca niște soldăței cuminți. Dacă ești un Napoleon culinar, totul e gata de savurat în 20 de minute.

Deci la luptă! Amestecă într-un castron de sticlă mai măricel sucul stors dintr-o lămâie cu uleiul de măsline și cu un praf de piper. Adaugă și cus-cus-ul, pe urmă toarnă peste tot o cană de apă fiartă și acoperă castronul. Tot secretul unui cus-cus pregatit bine este de a-l fierbe atat cat sa fie aerat si pufos.

Ia apoi crastravetele din familia curcubitaceelor, cum zicea domnu’ Piersic, taie-l în sferturi pe lungime și scoate partea care conține 90% apă. Taie ce rămîne în cubulețe, apoi fă la fel cu gogoșarul și cu ceapa verde. Aruncă alunele de pădure peste legume și pune toată combinația în castronul în care cus-cus-ul va fi absorbit de acum toată apa.

Poftă sănătoasă!

De trebuință in reteta de somon cu cus-cus:

2 fileuri de somon (cam 300 de grame)
o cană de cus-cus
1 castravete din cei lungi
1 gogoșar
1 ceapă verde
1 pumn de alune de pădure
sucul unei lămâi

De aromat somonul:

câteva frunze de mentă
1 lingură de ulei de măsline
piper negru abia măcinat

Despre somon nu am spus, fie il inabusiti in tigaie, fie il preparati la cuptor, dupa pofta si timpul vostru. Data viitoare incercati si reteta de somon cu sos de fructe exotice.