Somon cu sos de fructe exotice – aventura culinara

Orice pește visează, de când era doar icre, să scape de de usturoi și mămăliguță și să savureze, măcar o dată, aroma fructelor exotice.

Retete-istete.ro i-a îndeplinit unui somon această  dorință și i-a făcut cunoștință cu un mango rumen în obrăjori și o banană bine pârguită. Reteta de somon cu sos de fructe a  ieșit o aventură culinară de o seară, plină de neașteptate gusturi.

Prima dată, iei două fileuri de pește (eu am avut somon, dar merge la fel de bine orice altceva, fileu să fie ). Storci peste ele o lămâie, le ungi cu puțin ulei de măsline. Le  bagi în cuptorul încins pe la 200 de grade până se rumenesc frumos.

Între timp, tai un mango în bețigașe subțiri (a la julienne,  o-la-la!).Căleștele într-o lingură de ulei de măsline până se înmoaie.

După câteva minute, pui la călit și banana tăiată felii. Mai lași să bulbucească un pic și stingi cu 100 de grame de apă plus. Cu 20 de grame de lichior de banane sau, mai rafinat, de coniac, e super. Amestecând continuu, fierbi sosul până scade și se îngroașă. Spre sfârșit, torni puțin sos de pește și niște ulei de susan.

Când e gata, pui sosul peste pește, decorezi cu bețigașe de castraveți (tot tăiați julienne, mais oui!). Potrivești din sare și piper proaspăt măcinat. Acum ești gata să savurezi o reteta de somon cu sos de fructe. Este adevarata fantezie de gusturi și arome care se gătește sănătos și rapid  pe retete-istete.ro.

De trebuință pentru somon cu sos

300 gr de fileu de pește, o banană, un mango

De aromat

o lămâie, ulei de măsline, (opțional) 20 gr de lichior de banane, câte o jumătate de linguriță de sos de pește și ulei de susan