Spanac în unt de alune

spanac cu ardei

Cu reteta asta traditionala din Zimbabwe, spanac in unt de alune, rezolvati doua lucruri in acelasi timp: o reteta vegetariana delicioasa si o cina super! Ce face zimbabweanul de rând când leul dă târcoale prin bătătură? Face de-ndată un spanac după rețeta asta simplă și rapidă. Apoi stă și așteaptă până când regele animalelor, fermecat de aroma cu totul și cu totul neașteptată, vine umil să ceară și el o porție.

Acum, serios, cu mâna pe furculiță vă zic, aceasta este una dintre acele rețete-revelație care schimbă complet modul în care priveai un anumit ingredient.

Mai întâi amesteci într-un castron untul de alune, oțetul și piperul zdrobit cu lama cuțitului, nu măcinat. Apoi iei o cratiță mare călești ceapa tocată și ardeiul cubulețe. După cinci minute, adaugi o cană de apă și, când dă în clocot, pui untul de alune. Imediat arunci în cratiță spanacul, tăiat cât să nu fie frunzele întregi, și admiri cum se lasă îmbrățișat senzual de sosul cu aromă de Africa.

În cinci minute, când se înmoaie spanacul, iei de pe foc și începi să te minunezi. De gustul cremos, de combinația absolut delicioasă, de cât de repede dispare din farfurii.

De trebuință

500 gr spanac proaspăt,

2 linguri de unt de alune,

2 linguri ulei de măsline,

1 ceapă mare,

1 ardei gras / ardei kapia, neapărat roșu

De aromat

2 linguri de oțet (de mere, scrie la carte),

½ linguriță de boabe de piper (roșu, dacă se poate)