Sparanghel infasurat in somon

Reteta de sparanghel infasurat in somon e incredibil de sănătoasă, zero colesterol, zero carbohidrați, dacă o spui dieteticienilor, o să te oblige să trăiești doar cu ea. Așa că pssst, măcar nu menționa că e gata în maxim juma’ de oră.

Asta e chiar cea mai simplă și rapidă rețetă din lume, dar care va da cu siguranță pe spate pe toată lumea invitată la masă. Are ceva pentru oricine: legume nobile, pește rar și condimente de la celălalt capăt al lumii.

Ingrediente pentru sparanghel infasurat in somon

  • 8 tulpini de sparanghel (verde sau alb)
  • 100 gr de somon afumat

De aromat

  • 1 linguriță de wasabi (sau hrean, pentru patrioți)

Cum o prepari:

Prima dată fierbi un sfert de oră la aburi tulpinile de sparanghel, din care ai tăiat segmentul inferior, fibros și necomestibil.

Apoi înfășori rafinatele legume în felii de somon afumat subțiri cât foaia de hârtie. Complicat e doar să pui delicatesele verzi-portocalii pe farfurii într-un aranjament cât mai plin de imaginație.

Odată ce ești mulțumită de “styling”, decorează cu o linguriță de wasabi (atenție, e foarte iute) sau hrean și admiră cum gurile căscate ale invitaților se închid doar când mușcă dintr-o bucățică de sparanghel înfășurat în somon.