Tarta cu ananas reteta cu aluat fraged

reteta de tarta cu ananas

Tarta cu ananas este una din retetele economice si usor de preparat, fiindca folosim la umplutura ananas taiat cubulete din compot.

Aluatul se prepara ca in retata ,, Aluat de tarta – reteta de crusta frageda’’ si se folosesc intocmai ingredientele in cantitatea propusa.

Umplutura pentru tarta cu ananas:

  • 1 cutie compot de ananas,
  • 1 pahar de zahar
  • ½ pahar amidon alimentar sau faina
  • ½ coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 2 linguri unt moale

Se intind doua foi groase de 3-4 mm. Prima se aseaza in forma de tarta, se taie marginea aluatului si se coace pe jumatate. Ananasul se scurge bine de tot de sirop. Intre timp zaharul se amesteca cu amidonul la care se adauga cu incetul un pahar de sirop de ananas.

Se pune la foc domol s fiarba, amestecand fara intrerupere. Dupa ce clocoteste compozitia un minut, se da deoparte si se aromatizeaza cu coaja si zeama de lamaie.

Bucatelele de ananas se asaza pe tarta, se toarna deasupra amestecul fierbinte, se stropeste cu untul infierbantat si se acopera cu foaia a doaua. Se taie aluatul de jur imprejur, se inteapa de cateva ori ( simetric) cu furculita pentru a permite sa iasa aburii in timpul coptului.

Tarta de ananas se coace la foc potrivit 30-40 de minute sau pana cand aluatul devine rumen.