Tocanita de vita cu ciuperci

Reteta zilei - Tocanita de vita cu ciuperci
Reteta zilei – Tocanita de vita cu ciupercivita cu

După o zi întreagă de fugărit cireșele prin copaci, dacă ai speriat toți graurii hoțomani, bunica te întâmpina cu o farfurie de tocăniță de ciuperci și mămăligă.

Redescoper-o în seara asta! Rețeta e foarte simplă și rapidă, iar gustul îți amintește sigur de zilele când aveai doar grijă păpușii.

Mai întâi tai pulpa de vită în cubulețe, pe care le călești într-o lingură de ulei de măsline. După ce se rumenește puțin carnea, adaugi și ceapa. Când și ea e aurie, torni o lingură zdravănă de paprika dulce și amesteci în continuu, să nu se ardă gingașa pulbere cărămizie.

Imediat vine și rândul ciupercilor rupte cu mâna să ajungă în cratiță. Bulbucește totul la foc mic preț de zece minute, până scade bine sosul. La sfârșit, aromează cu o pișcătură de cimbru și patru căței de usturoi bine zdrobiți.

Servește tocana cu o mămăligă mălăiață și cu cele mai frumoase amintiri din copilărie. Poftă sănătoasă!

Ingrediente pentru tocanita de vita

  • 250 gr de pulpă de vită
  • 200 gr de ciuperci proaspete (ideal abia sosite din pădure)
  • 1 ceapă
  • 1 lingură de ulei de măsline

De aromat

  • 1 lingură de paprika DULCE
  • 4 căței de usturoi
  • cimbru și piper