Tofu cu ghimbir (Dau Hu Kho Gung)

tofu cu ghimbir reteta vietnameza

Da, rețeta asta vietnameză pare din altă lume, dar ingredientele se găsesc fără probleme în timpul unei vizite la super-hiper-market. Începi încălzind la foc mediu o lingură de ulei într-o cratiță cu fundul gros.

Arunci înăuntru doi căței de usturoi pisați și o bucată cât o nucă de ghimbir proaspăt și subțire feliat. Când se rumenesc miroasele, adaugi trei sute de grame de carne tocată slabă de porc (mai dietetic ar fi de pui) și prăjești totul preț de câteva minute, până tocătura se strânge în bucăți și se albește la înfățișare.

Acum pui o lingură de sos vietnamez de chili și usturoi (este și la mine, în sectorul care este), două cepe tăiate inele sau cum îți vine bine și 300 de grame de tofu în cubulețe. Amestecă ușor, cât să nu se rupă delicata brânză de soia, pune un capac și mai ține cratița pe foc mic până se împrietenesc bine aromele. Pune-o pe masă cu  un bol de orez si o lamaie și zi-le mesenilor cu gura căscată bon nngon miêng.

De trebuință la reteta vietnameza

300 de grame de carne tocată de porc/pui,

300 grame de tofu,

sos vietnamez de chili,

2 căței de usturoi,

2 cepe

De aromat

usturoi, ghimbir proaspăt cât o nucă,lamaie