Ulei extravirgin- Ingrediente pentru retete istete

 

Nu se poate realiza reteta de mancare fara a folosi putin ulei extravirgin. Uleiul extravirgin de calitate este uleiul cel mai indicat

Uleiul de masline extravirgin.

Orice dietetician, orice health guru îți va recomanda ulei extravirgin. Daca uleiul este de masline, sa fiti atenti sa nu fie din turte de masline. Uleiul extravirgin este la un pret mai ridicat dar merita diferenta.
La fel și retete-istete.ro. Dincolo de beneficiile importante pentru sănătate, uleiul de măsline extravirgin își împărtășește generos aroma unică cu orice rețetă.

Cum il folosesti:

Doar fii atentă să nu-l fierbi pre mult, acest ulei se arde foarte repede: deci nu e bun pentru cartofi prăjiți. Retete-istete.ro te sfătuiește să foloșești puțin la începutul preparării rețetei, când trebuie să rumenești ceapa de exemplu, iar restul să-l adaugi în cratiță după ce ai pus și alte ingrediente.

Când îl cumperi, ai grijă să nu fie depuneri pe fundul sticlei, sticlă care trebuie să fie închisă la culoare – uleiului de măsline extravirgin nu-i place prea multă lumină.

Alte tipuri de ulei:

În plus, retete-istete.ro te sfătuiește să încerci și alte tipuri de uleiuri care pot aduce arome neașteptate în farfuria ta: uleiul de sâmburi de struguri, foarte light și excelent în salate, uleiul de susan, cu o aromă bogată, potrivită rețetelor exotice sau uleiul de nuci, o revelație pentru salatele de zi cu zi.