Vita cu alune, orez si sos wasabi

Legendele bucătăriei spun că primul chinez care a gătit fast food în Europa a folosit rețeta asta simplă și rapidă. Din frigider în farfurie, vita cu alune e gata în mai puțin de zece minute și asta dacă ai uitat pe unde e sosul de soia.

Reteta vita cu alune, orez si sos wasabi
Reteta vita cu alune, orez si sos wasabi

Cât timp înfierbânți la foc iute o tigaie cu fundul gros (sau wok, de ai), tai  pulpa de vită în feliuțe cât se poate de subțiri. Perpelești apoi feliuțele amestecând des și întorcându-le de pe o parte pe alta până își schimbă culoarea.

Torni apoi două linguri de sos de soia și adaugi pumnul de alune decojite. Amesteci bine până se evaporă tot lichidul.

Asta-i tot. Nu-ți rămâne decât să potrivești lângă vita cu alune un sos de wasabi sau puțin hrean, să umpli un castron cu orez fiert la aburi și masa-i gata. Poftă sănătoasă!

De trebuință

300 gr de pulpă de vită
un pumn de alune decojite

De aromat

sos de soia