Legendele bucătăriei spun că primul chinez care a gătit fast food în Europa a folosit rețeta asta simplă și rapidă. Din frigider în farfurie, vita cu alune e gata în mai puțin de zece minute și asta dacă ai uitat pe unde e sosul de soia.

Cât timp înfierbânți la foc iute o tigaie cu fundul gros (sau wok, de ai), tai pulpa de vită în feliuțe cât se poate de subțiri. Perpelești apoi feliuțele amestecând des și întorcându-le de pe o parte pe alta până își schimbă culoarea.
Torni apoi două linguri de sos de soia și adaugi pumnul de alune decojite. Amesteci bine până se evaporă tot lichidul.
Asta-i tot. Nu-ți rămâne decât să potrivești lângă vita cu alune un sos de wasabi sau puțin hrean, să umpli un castron cu orez fiert la aburi și masa-i gata. Poftă sănătoasă!
De trebuință
300 gr de pulpă de vită
un pumn de alune decojite
De aromat
sos de soia