Vițel cu ceapă și cartofi la cuptor

Ca niște copii care nu mai lasă jucăria nou-primită, așa ne bucurăm și noi cât de des putem de tehnica “sear-roasting”, favorita marilor bucătari. În jurul ei azi vom gati o rețetă simplă și rapidă pe care o poți face ușor cu ce ai prin casă.

vitel cu cheap is cartofi la cuptor
Vitel cu cheap is cartofi la cuptor

Mai întâi pui claie peste grămadă într-un castron de sticlă termorezistentă cartofii, ceapa, două linguri de ulei de măsline și o jumătate de ceașcă de apă. Aromezi deîndată cu câte o “ciupitură” zdravănă de mirodenii. Amesteci bine și bagi la cuptor castronul acoperit cu folie de aluminiu. După 35 de minute la 200 de grade, scoți folia și mai lași totul la rumenit încă 10-15 minute.

Când s-au gătat cartofii, îi dai de-o parte acoperiți cu un capac și încingi cuptorul la maxim. E timpul să faci friptura de vițel prin tehnica sear roasting. Citește povestea ei completă.

Pe scurt, ungi fundul unei cratițe antiaderente cu puțin ulei de măsline și-o pui pe cel mai mare ochi al aragazului dat la maxim. Când fumegă uleiul, pui fripturile biiiiiiine uscate. Le rumenești pe ambele părți câte două-trei minute (până se desprind ușor de fundul cratiței). În final, le bagi la cuptorul super-încins între patru și șapte minute.

După ce scoți friptura din cuptor, o lași să se “odihnească” puțin, apoi o tai în felii ca să poți admira mijlocul rozaliu. Complimentezi deliciul cu o porție de cartofi și savurezi cu salată de roșii cu oregano, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Poftă sănătoasă!

De trebuință

400 gr de pulpă de vițel
3 cartofi tăiați cuburi
2 cepe tăiate rondele
ulei de măsline

De aromat

Rozmarin, cimbru, chimen, paprikă,